ANNONSERA I DANMARK

Request representerar Danmarks ledande mediehus – Politiken, Jyllands-Posten och Ekstra Bladet. Tack vare mediernas unika redaktionella profil och geografiska spridning kan vi erbjuda en komplett täckning i Danmark. Med print, mobil och online når vi minst 70 % av Danmarks konsumenter, varje dag.

Politiken

politiken-printPolitiken är Danmark och Köpenhamns största morgontidning med 356 000 dagliga läsare och 433 000 läsare på söndagar. Politiken är den tidning som har störst andel kvinnliga läsare (49 % av läsarna är kvinnor) i Danmark. Politiken publiceras fortfarande i broadsheet och vars politiska inriktning är åt det socialistiska håller.

Den genomsnittlige läsaren är 51 år, har en högre utbildning liksom inkomst, och bor i Köpenhamnsområdet. Politiken-läsaren är kvalitetsmedveten och intresserar sig för konst, kultur, politik, ny teknik och miljö. Jämfört med genomsnittsdansken är Politiken-läsaren en mer frekvent besökare av konserter, museer och utställningar.

Politiken-läsaren ser mindre på kommersiell TV och ägnar fler timmar åt att läsa tidningen. 5 av 10 läser ingen annan tidning är Politiken.

Jyllands-Posten

Jyllands-PostenJyllands-Posten är ledande på Jylland men också Danmarks ledande finanstidning med 319 000 läsare varje dag och 418 000 på söndagar. JP’s läsare finns framförallt representerade i åldersgruppen 30-65 år, är välutbildade samt höginkomsttagare. Det är en jämn fördelning mellan kvinnliga och manliga läsare.

JP-läsaren är kvalitetsmedveten och designintresserad. 70 % av läsare uppger att de ofta utnyttjar annonserbjudanden i tidningen. JP publiceras i tabloidformat men en konservativ Politisk inriktning.

Ekstra Bladet

Ekstra BladetEkstra Bladet har 252 000 läsare varje dag och 297 000 på söndagar. Ekstra Bladets läsare är främst män (59 %) och är utspridda över hela Danmark, med ett geografiskt fokus på Köpenhamnsområdet (34 %).

Ekstra Bladets läsare spenderar i genomsnitt 17 minuter om dagen på att läsa tidningen, helst på förmiddagen. Ekstra Bladet publiceras i tabloidformat och har en liberal politisk inriktning.

politiken.dk

Politiken har över 880 000 användare varje månad. 45 % av användarna bor i Köpenhamnsområdet och en majoritet har högre utbildning. Den genomsnittlige besökaren spenderar 5 minuter om dagen på sajten, främst på förmiddagen. Enligt en undersökning upplevs sajten av dess användare som trovärdig, seriös och upplysande – vilket också påverkar hur annonserna upplevs!

Jyllands-Posten.dk

JP.dk har 645 000 användare varje månad. JP.dk uppdateras dygnet runt och underhåller och involverar besökarna med undersökningar, mätningar, bloggar och kommentarer. Den genomsnittliga JP-besökaren är högutbildad och höginkomsttagare.

Ekstrabladet.dk

Ekstrabladet.dk är Danmarks näst mest besökta sajt med omkring 1,5 miljoner användare per månad. 62 % av användarna är män och kommer främst från arbetar- och tjänstemannasektorn. Majoriteten av besökarna befinner sig i åldersgruppen 21-50 år (73%) och 1 av 3 har barn under 14 i hushållet. Ekstrabladet.dk har god täckning över hela Danmark men med en överrepresentation i Köpenhamn (32 %).

I genomsnitt spenderar besökaren 4.5 minuter dagligen på sajten, vilket motsvarar 24 % av den sammanlagda tiden användaren spenderar på internet dagligen. Sajten har mest trafik på kvällen.

EPN.dk

EPN.dk är Danmarks ledande ekonomisajt och når över 450 000 användare varje månad. Den genomsnittlige besökaren har en årsinkomst på över DKR800 000. EPN sätter annonsören i kontakt med ledare och beslutsfattare inom det danska näringslivet.

Turengartil.dk

Turengartil.dk är en resesajt inom Politiken-huset. Sajten har ca 180 000 användare och 1.3 miljoner sidvisningar per månad.

TJEK.dk

TJEK.dk är en infosajt med upplevelser, guider, tester, trender mm. Sajten är en del av Poltiken-huset.

iBYEN.dk

iBYEN.dk – Politkens infosajt om vad som är på gång i Köpenhamn i form av underhållning, konst, café, restaurang, nattliv, film och musik.

Politiken

Politiken är prisbelönt för bästa mobila plattform. Varje månad läser närmare 600 000 danskar politiken på sin smart phone. 67 % av besökarna är män och de flesta befinner sig i åldersgruppen 30-50 år. Politiken har en app för smartphones och tablets.

Jyllands-Posten

JP – Danmarks största nyhetssajt med 645 658 användare/månad. JP finns även som app en app för smartphones och tablets.

Ekstra Bladet

Ekstra Bladets mobila utgåva är Danmarks mest besökta mobila sajt med 1 523 878 användare/månad. EB finns som app en app för smartphones och tablets.

EPN

EPN.dk är Danmarks ledande ekonomisajt.

Turengartil.dk

Turengartil.dk – resesajt inom Politiken-huset.

TJEK.dk

TJEK.dk är en infosajt med upplevelser, guider, tester, trender mm. Sajten är en del av Poltiken-huset.

iBYEN.dk

iBYEN.dk – Politkens infosajt om vad som är på gång i Köpenhamn i form av underhållning, konst, café, restaurang, nattliv, film och musik.

Källa: Print: Gallup. Online/mobil: Fdim.dk